Siemens regulacija

Hotjet bazenske toplotne črpalke
08/09/2015
Kotel na drva Modratherm
08/09/2015

Siemens regulacija

Energetsko učinkovito delovanje toplotnih črpalk je v prvi vrsti odvisno od učinkovite regulacije. Inteligentno elektronsko krmilje uravnava pravilno delovanja toplotne črpalkeglede na zunanje vhodno-izhodne parametre in tako krmili kompresor, ventilator, potopne črpalke, preklopne ventile, obtočne črpalke, mešalne ventile, sončne kolektorje, dodatni vir ogrevanja itd.

Osnovna regulacija

Osnovna regulacija (RVS21 + AVS55) daje podporo dvema neodvisnima ogrevalnima krogoma - enemu direktnemu in enemu mešalnemu. Za vsak ogrevalni krog nastavljamo ogrevalno krivuljo posebej. Osnovna regulacija prav tako podpira celotno ogrevanje sanitarne vode s protilegionelnim programom in alternativne vire, kot so sončni kolektorji ali peči na drva. Brez težav seveda lahko reguliramo tudi dodatni vir, kot je oljni ali plinski kotel. Elektronsko krmilje je univerzalno za vse vrste toplotnih črpalk in načinov ogrevanja. V primeru večjih sistemov pa je tudi nadgradnja osnovnega regulatorja povsem enostavna. Regulacija ogrevalnih krogov v večini primerov poteka v odvisnosti od zunanje temperature. Nižja je temperatura ogrevanja, višje je grelno število.

Vodenje po menijih je jasno in enostavno. Vsak prikaz je označen z zaporedno številko, tako da uporabnik v vsakem trenutku natančno ve, na kateri strani menija se nahaja, Ukazi se izpisujejo v besedilni obliki. Upravljanje je mogoče prek uporabniške tipkovnice na sami napravi ali prek dodatne sobne enote. Osnovne funkcije so dosegljive prek tipk na upravljalniku, temperaturo ogrevalnega sistema pa lahko zelo preprosto nastavimo z vrtljivim gumbom, ki se nahaja na sredini upravljalne enote.

Za nekoliko bolj zahtevne pa je upravljanje mogoče prek vmesnika - "web serverja" povezati tudi na osebni računalnik. delovanje toplotne črpalke lahko tako spremljate na glede na to kje se nahajate. Z pomočjo internetne povezave se lahko povežete z osebni računalnikom, tablico ali z mobilnim telefonom. T.i. web server vam omogoča spreminjanje nastavitev, javlja status delovanja naprave in tudi morebitna opozorila v primeru motenj delovanja. Tako daljinsko upravljanje vašega ogrevalnega sistema ni le udobno, temveč zaradi stalnega nadzora nad dleovanjem naprave tudi stroškovno in energijsko optimirano.

Senzorji

AVS13.399/201

BREZŽIČNI ZUNAJNI SENZORAVS71.390/109

BREZŽIČNI SPREJEMNIK (ZA RVS)QAC34/101

ZUNAJNI SENZOR

QUAD36/101 naležni/cevni temperaturni senzor
QAZ36.522/109 temperaturni senzor, dolžine 2m
QAZ36.481/109 temperaturni senzor za solar, dolžine 1,5m
QAZ36.526/109 temperaturni senzor, dolžine 6m
QAL36.225/109 temperaturni senzor, 150mm