Kotel na drva Modratherm

Siemens regulacija
08/09/2015
Oljni kotli Domusa
08/09/2015

Kotel na trda goriva ZEUS 25, 30, 35, 40

Kotel ZEUS jr namenjen kurjenje drv do dolžine 550mm. Stene zgorevalne komore so iz kotlovske pločevine debeline 5 mm. Kotel ZEUS z oznako "2" je opremljen z varnostnim prenosnikom proti pregretju, kotel z oznako "1", pa varnostnega prenosnika nima. V obeh primerih priporočamo dodatno vgradnjo Regulus termični ventil JBV 1 za kotle brez hladilnega kroga.

Sodobna konstrukcijska rešitev kurišča, kjer je nameščena LTŽ rešetka ter fazonski kosi iz šamota (tip 30, 35, 40) zagotavlja popolno izgorevanje z nizko z vsebnostjo škodljivih snovi v dimnih plinih ter izkoristkom do 78%.

Garancija na kotel na drva je 3 leta.

NI VEČ DOBAVLJIVO!

Kombinirani kotel na trda goriva in olje ZEUS K 30

Z vgradnjo lopute za usmerjanje dimnih plinov na pripravljeno mesto v zgorevalni komori in montažo oljnega gorilnika na spodnja vratca, spremenimo kotel na trda goriva ZEUS K 30 v oljni kotel z izkoristkom preko 90%. Kotel je opremljen s kotlovsko avtomatiko.

NI VEČ DOBAVLJIVO!

Lesnouplinjevalni kotel ZEUS PYRO

Garancija na kotel 3 leta

Lesnouplinjevalni kotli ZEUS PYRO so namenjeni za vgradnjo sistema centralnega ogrevanja objektov s toplotnimi potrebami objektov od 12kW - 75 kW. Kotli so izdelani iz kotlovske pločevine 3 - 5 mm. Notranji deli kurišča so obloženi z visoko temperaturno odpornim žarobetonom, kar omogoča veliko akumulacijo toplote, kvalitetno izgorevanje in visko izkoristek, tudi nad 90%.

Kotli so konstruirani tako, da omogočajo ekološko primerno izgorevanje suhega lesa dolžine več kot 550 mm. Priporočljiva vlaga lesa je do 20% . Pri zimskem delovanju kotel lahko ostaja v žarnem stanju in ga ni potrebno vsak dan zakuriti. Proces izgorevana poteka s pomočjo ventilatorja dimnih plinov, ki omogoča kontrolirano zgorevanje.

Kotel je serijsko opremljen z varnostnim hladilcem, ki preprečuje pregretje kotla.

NI VEČ DOBAVLJIVO!