Kotel na drva Modratherm

Kotel na drva TM Kombu
08/09/2015
Kotel na drva Opop
08/09/2015

Kotel na drva Modratherm

Kotel na trda goriva ZEUS 25, 30, 35, 40

Kotel ZEUS jr namenjen kurjenje drv do dolžine 550mm. Stene zgorevalne komore so iz kotlovske pločevine debeline 5 mm. Kotel ZEUS z oznako "2" je opremljen z varnostnim prenosnikom proti pregretju, kotel z oznako "1", pa varnostnega prenosnika nima. V obeh primerih priporočamo dodatno vgradnjo Regulus termični ventil JBV 1 za kotle brez hladilnega kroga.

Sodobna konstrukcijska rešitev kurišča, kjer je nameščena LTŽ rešetka ter fazonski kosi iz šamota (tip 30, 35, 40) zagotavlja popolno izgorevanje z nizko z vsebnostjo škodljivih snovi v dimnih plinih ter izkoristkom do 78%.

Garancija na kotel na drva je 3 leta.

NI VEČ DOBAVLJIVO!

Kombinirani kotel na trda goriva in olje ZEUS K 30

Z vgradnjo lopute za usmerjanje dimnih plinov na pripravljeno mesto v zgorevalni komori in montažo oljnega gorilnika na spodnja vratca, spremenimo kotel na trda goriva ZEUS K 30 v oljni kotel z izkoristkom preko 90%. Kotel je opremljen s kotlovsko avtomatiko.

NI VEČ DOBAVLJIVO!

Lesnouplinjevalni kotel ZEUS PYRO

Garancija na kotel 3 leta

Lesnouplinjevalni kotli ZEUS PYRO so namenjeni za vgradnjo sistema centralnega ogrevanja objektov s toplotnimi potrebami objektov od 12kW - 75 kW. Kotli so izdelani iz kotlovske pločevine 3 - 5 mm. Notranji deli kurišča so obloženi z visoko temperaturno odpornim žarobetonom, kar omogoča veliko akumulacijo toplote, kvalitetno izgorevanje in visko izkoristek, tudi nad 90%.

Kotli so konstruirani tako, da omogočajo ekološko primerno izgorevanje suhega lesa dolžine več kot 550 mm. Priporočljiva vlaga lesa je do 20% . Pri zimskem delovanju kotel lahko ostaja v žarnem stanju in ga ni potrebno vsak dan zakuriti. Proces izgorevana poteka s pomočjo ventilatorja dimnih plinov, ki omogoča kontrolirano zgorevanje.

Kotel je serijsko opremljen z varnostnim hladilcem, ki preprečuje pregretje kotla.

NI VEČ DOBAVLJIVO!