Kotel na biomaso EG MULTIFUEL

Lesno uplinjevalni kotel EG HOLZ
08/09/2015
Genesis Plus KPP
10/09/2015

EG - MULTIFUEL je zasnovana na predpostavki, da ponudimo uporabniku prijazno napravo, ki lahko za svojedelovanje koristi različna goriva. na enem mestu smo poskusili združiti rešitve najbojljših podobnih kotlov, ampak po dostopni ceni. Kurjenje biomase ni bilo še nikoli tako enostavno.

Sposobnost uporabe več vrst goriv, kot tudi mnoge druge rešitve so lastnosti, ki omogočajo kotlu EG-MULTIFUEL, da se odlično obnese v še tako težavnih delovnih pogojih. Pri optimalnih pogojih gorenja, napreden krmilnik regulira oziroma zagotavlja sinhrono doziranje goriva v zgorevalno komoro ter hkrati skrbi za avtomatsko odstranjevanje pepela iz zgorevalne komore. Zahvaljujoč tej rešitvi je mogoče uporabiti gorivo z velikim volumnom in nizko kalorično močjo. V kotlu se nahaja keramična zgorevalna komora večjega premera, pa tudi ostale inovativne rešitve znotraj toplotnega izmenjevalca, pripomorejo k učinkoviti izrabi vseh vrst goriv oziroma biomase.


NI VEČ DOBAVLJIVO!

EG-MULTIFUEL kurilna napravo je mogoče kombinirati z različnimi tipi skladiščenja in polnjenja, odvisno on vrste goriva. Podajalni polž je lahko dolžine od 3 do 6m, največji premer mešalnega diska je lahko 4.4 metra!
Glavni polnilni sistem je možno montirati pod kotom 75, 90 ali 105 stopinj glede na samo kurilno napravo. Priključek za polnjenje je s strani kotla. Sistem za doziranje goriva lahko vgradimo v sam silos lahko pa kot samostojno prosto stoječo enoto. Vsi sistemi se prilagodijo željam in potrebam kupca, obstoječe kurilnice oz drugih zgradb. Vse za čim večjo učinkovitost sistema in zadovoljstvo strank.