Zunanje keramične ploščice

Notranje keramične ploščice
08/09/2015

Zunanje keramične ploščice se razlikujejo od notranjih predvsem v strukturi materiala iz katerega so narejene. Pravimo jim tudi granitogres keramika. Le-ta ima bistveno manjšo vpojnost in je zaradi tega odporna proti zmrzali. Vgrajujejo se na terase, balkone, dvorišča , nadstreške… Ker so to pohodne površine, je priporočljivo, da izberemo za te površine protizdrsno keramiko, ki je ob stiku z vodo ali snegom manj spolzka.

Zunanja keramika je običajno tudi debelejša kot notranja keramika(10-12 mm). Ker so zunanje površine - terase, balkoni, dvorišča,..ki jih oblagamo z zunanjo keramiko izpostavljeni celoletnim zunanjim vremenskim vplivom, mora biti granitogres - zunanja ploščica tudi položena na dobro pripravljeno podlago ter na ustrezno lepilo, ki zdrži vse te celoletne spremembe temperatur ter vlage.

Tudi granitigres ploščice imajo kljub svoji strukturi določeno (minimalno) vpojnost vlage, zato moramo pr ipolaganju zunanje talne keramike oz.zunanjih površin vedno poskrbeti za ustrezne naklone in padce, da lahko voda (in sneg) vedno odteka in ne ostaja na keramiki.

Naši partnerji

Ceniki zunanjih keramičnih ploščic

Za informacije o cenah izdelkov nas kontaktirajte, ali pa se zglasite kar v našem prodajnem salonu!