Kurilna naprava na pelete KOMBU 30e

kombu 25p
Kurilna naprava na pelete KOMBU 25p
10/09/2015
PILREMAG kombi 30
Pilremag kombi (olje/drva)
10/09/2015

Kurilna naprava na pelete KOMBU 30e

kombu 30e

Mala kombinirana kurilna naprava PILREMAG KOMBU 30e je sastavljena iz kotla KOMBU 30k, proizvoda podjetja PILREMAG d.o.o. iz Slovenije, in gorilnika Eragon 5/35, proizvoda podjetja ERAGON d.o.o. iz Slovenije.
Kurilna naprava PILREMAG KOMBU 30e ima nazivno moč 30 kW in se lahko skladno z izmerjenimi parametri uporablja tudi brez vodnega zalogovnika. Kurilna naprava je varjena, izdelana iz kotlovske pločevine in je projektirana za kurjenje pelet do 8 mm. Kotli so lahko opremljeni tudi z varnostnim prenosnikom ali ventilom proti pregrevanju, ter regulatorjem vleka.

V kompletu kurilne naprave je zajet tudi zalogovnki za pelete. Gorilnik je vodno hlajen. Avtomatika je namenjena za delovanje kompletne kurilne naprave in je vgrajena v gorilniku.

Gorilnik ERAGON 5/35

Gorilnik je kompakten izdelek, na peč se priključi s čelne strani. Vodno hlajenje gorilniku omogoča vzdrževanje optimalne temperature v zgorevalni komori za kurjenje lesnih pelet. Zgorevalni zrak se preko ventilatorja in električnega grelnika vpihuje v zgorevalno cev oziroma komoro gorilnika.
Peleti se v zgorevalno komoro dovajajo iz zalogovnika preko transportne naprave oziroma polža in dozirne cevi. Le ti pričnejo zgorevati in dogorijo v kurišču kurilne naprave. Vodno hlajenje gorilnika je priključeno na vodni ogrevalni krog.

Za regulacijo gorilnika skrbi programski krmilnik, ki s pomočjo temperaturnih sond namepčenih v kurišču in dozirni cevi za dovod pelet uravnava delovanje gorilnika in s tem celotne kurilne naprave.