Kurilna naprava na pelete KOMBU 30e

Kurilna naprava na pelete KOMBU 25p
10/09/2015
Pilremag kombi (olje/drva)
10/09/2015

  Mala kombinirana kurilna naprava PILREMAG KOMBU 30e je sastavljena iz kotla KOMBU 30k, proizvoda podjetja PILREMAG d.o.o. iz Slovenije, in gorilnika Eragon 5/35, proizvoda podjetja ERAGON d.o.o. iz Slovenije.
  Kurilna naprava PILREMAG KOMBU 30e ima nazivno moč 30 kW in se lahko skladno z izmerjenimi parametri uporablja tudi brez vodnega zalogovnika. Kurilna naprava je varjena, izdelana iz kotlovske pločevine in je projektirana za kurjenje pelet do 8 mm. Kotli so lahko opremljeni tudi z varnostnim prenosnikom ali ventilom proti pregrevanju, ter regulatorjem vleka.


  NI VEČ DOBAVLJIVO!

  V kompletu kurilne naprave je zajet tudi zalogovnki za pelete. Gorilnik je vodno hlajen. Avtomatika je namenjena za delovanje kompletne kurilne naprave in je vgrajena v gorilniku.

  Gorilnik ERAGON 5/35

  Gorilnik je kompakten izdelek, na peč se priključi s čelne strani. Vodno hlajenje gorilniku omogoča vzdrževanje optimalne temperature v zgorevalni komori za kurjenje lesnih pelet. Zgorevalni zrak se preko ventilatorja in električnega grelnika vpihuje v zgorevalno cev oziroma komoro gorilnika.
  Peleti se v zgorevalno komoro dovajajo iz zalogovnika preko transportne naprave oziroma polža in dozirne cevi. Le ti pričnejo zgorevati in dogorijo v kurišču kurilne naprave. Vodno hlajenje gorilnika je priključeno na vodni ogrevalni krog.

  Za regulacijo gorilnika skrbi programski krmilnik, ki s pomočjo temperaturnih sond namepčenih v kurišču in dozirni cevi za dovod pelet uravnava delovanje gorilnika in s tem celotne kurilne naprave.