Kotli TM Kombu

Siemens regulacija
08/09/2015
Kotel na drva Modratherm
08/09/2015
  Kotli TM KOMBU 20, TM KOMBU 30 in TM KOMBU 40 so namenjeni za ogrevanje zaprtih sistemov centralnega ogrevanja ter pripravo tople sanitarne vode. Izdelani so iz jeklene kotlovske pločevine za kurjenje kosovnega lesa (TM KOMBU 20 za polena do dolžine 390mm, TM KOMBU 30 in TM KOMBU 40 za polena do 550mm), in lesnih briketov.

  Maksimalen dovoljen obratovalni tlak je 2,5 bar, maksimalna dovoljena temperatura je 90°C. Pri uporabi trdih goriv je potrebno v ogrevalni sistem vgraditi varnostne elemente, ki preprečujejo pregretje kotla: regulator temperature, termični ventil ali hranilnik toplote. Kotli so zasnovani, izdelani in preizkušeni na podlagi produktnega standarda EN 303-5.

  osnovni tehnični podatki
  Za varovanje kotla pred pregretjem je nujno vgraditi tudi regulator vleka ter termično varovalo ali hranilnik.

  Priporočamo vgradnjo REGULUS dvosmernega ventila proti pregretju kotla. Temelji na uravnavanju termostatskih elemntov. Ko je dosežena prevelika temepratura se izhodni ventil odpre in spusti vročo vodo iz kotla. Istočasno se odpre vhodni ventil, ki spusti hladno vodo v kotel. Ko se voda v kotlu ohladi pod dovoljeno mejo, se ventila zapreta.
  Dimniški sistemi iz črne in nerjaveče pločevine. Zastopnik in pooblaščeni serviser Pilremag.

  Pravilno dimenzioniran dimnik je predpogoj za pravilno delovanje kotla. Naloga dimnika je, da odvaja dimne pline. Prav tako, da zagotavlja potreben vlek v samem kotlu. Dimnik mora biti pravilno obzidan in dobro izoliran (priporoča se izolacija debeline 50 mm).

  Na osnovi podatkov za vlek in uporabljeno vrsto goriva, se določa presek in višina dimnika v skladu s katalogom proizvajalca, pri čemer je potrebno upoštevati položaj dimnika v objektu. Priporočamo vezavo dimniških priključkov z pomočjo dimovodnih sistemov iz nerjaveče pločevine JEREMIAS.
  podatkovni list